bugün

entry'ler (11689)

stalin adolf hitler ve saddam in ortak yonleri

Bir gün yurttaşın biri kızıl meydanda bağırıyor “diktatöre ölüm, diktatöre ölüüüüüüm” tabi hemen ters kelepçe alıyolar Stalin’in karşısına çıkarıyolar, polis diyo ki efenim böyleyken böyle ahan da adamı aldık;

Yurttaş diyo ki;
-ya bi dakka ya, doğru ben bağırdım ama hitleri kastettim!

Stalin durur mu yapıştırmış cevabı;
-yoldaş komiser sen kimi kastettin!

türk kızı kitaplığı

https://twitter.com/drbet...lXy0DORZECs-XAGw&s=19
Oku tabi!

trafikte kamyonlar

Demezsem karnıma ağrı girer, sene 2010. Gece saat 3 Esenyurt hastanenin orda kırmızı yandı biz de her medeni insan evladı gibi durduk!

Ben böyle iki elle tutmuşum direksiyonu parmaklarımla ritm tutuyom, he kendimce direksiyon perkisyon! Tırrıt tırrıt ediyom!

Lan bi saniye geçti geçmedi, bi fren sesi geldi, normalde herkes Allah yarebbi der ben seküler olduğumdan ananı avradını dedim, dikiz aynasından baktım ki bi de ne görem ışıldaklı mışıldaklı bişe geliyo herhal UFO indi esenyurta o da duramadı bize vuracak. La Ne ufosu kamyon kamyonnnn, ledden spottan Çin keranesine dönmüş şerefsiz UFO gibi görünüyo, ben el freni indir vitesi geç diyene kadar arkadan bize koydu, öyle böyle koymadı, biz bi geri silkelendik sonra ileri ivmelendik bi an. Hakkatten Sağlam koydu yalnız.

Gene ben zaten direksiyonu tutuyodum da yanımdaki sinek gibi torpidoya yapıştı. Onun taraf havayastığı pufff. Arabanın içi beyaz toz duman doldu. Bak daha bu dakka gibi sanki yanımdaki arkadaşın o hava yastığıyla boğuşması filan hep aklımda.

O toz duman çöktü ya yavaş yavaş abbau bizim eleman biraz havayastığının tozundan biraz da Yusuf Yusuf bembeyaz olmuş, sanki ölmüş de gömmemişler gibi bana bakıyo. Çok sinir bozucu.

işin komik yanı, arkadaşın yüzünün izi havayastığına çıkmış, ama havayastığı yüzünü kapladığından ablak smiley gibi çıkmış, arkadaşın yüzü nasıl ürkütücüyse hava yastığındaki izi de öyle komik, ama öyle böyle komik değil, çok komik!

Lan ben başladım gülmeye, arkadaşın haliyle asabı bozuldu o da başladı sövmeye, bu sefer ben de karşılık verdim kaza yapmış arabanın içinde sövüşüyoz karşılıklı.

Tam dövüşme aşamasına gelmiştik ki, bize koyan emmi geldi, he emmi, bu arada bize hafriyat kamyonu koymuş, yemin ediyorum o vakitler bad day at work, funny crash compilition, bonehead truckers filan îcad olmamış daha yoksa var ya dünya alem bize gülmüştü.

Lan emmi gözünü ayrı merceğini ayrı görmüyon mu bizi amk demeye kalmadı emmi dedi ki ne bilem durmaz geçersiz diye ben de bastım!

Allahtan arkada kimse yoktu, neredeyse koltuk kafalıklarına kadar altına almış ya bizi emmim!

O gün bugündür kırmızıda durur durmaz dikizlerden arkaya bakarım, boru değil ölüyoduk amk!

trafikte kamyonlar

Geçen YouTube’da Norveç’te kamyon süren bir Türk denk geldi. Adamların duble yolu olmadığı için kamyonun arkasına bi düzine araba birikmiş, yol virajlı olduğu için düz çizgi var sollayamıyolar da amk!

Ama hepsi takılmış kamyonun peşine insan gibi gidiyo lan, ne bi burnunu çıkartan var ne bişe, orayı tam anlayamadım geri sardım tekrar tekrar izledim, Allah var harbi harbi kamyonun peşine takılmışlar gidiyolar tın tın.

La bizde olsa o kamyonun peşinde bi Allah kulu öyle gitmez orasını siktiret, arkandan kamyon geliyorsa o bile önce sana sellektör yapar, sonra bin babanın evladı ezgili havalı kornasını çalar. Senle kafa kafaya geldiği an önüne kırar, piç ezmesin diye sen kaçarsın lan!

Türk dedi ki, arkamda çok araba birikti, ilerde cep var oraya giricem ki beni geçsinler, bak ağlayan şerefsiz namuzsuzdur töbe gözüme medeniyet kaçtı vallahta billah!

La bizde olsa anam anam o kamyoncunun yedi ceddini o düz çizginin üstünde yatırıp siksen gene yol vermez sana piç. O kamyonu geçmek için gaza basıyon ya herhal zannediyoki anasının amına basıyon öyle bi kinleniyo götoş!

Sonra okul bölgesine geldi bizim Türk eleman! Çocuklar, öğretmenler filan korna bassana işareti yaptılar. Bizim Türk korna bastı hepsi gülümseyip alkışladılar, vay be o an anladım ki insaniyet orda haysiyet orda izzetinefis orda, ahey ahey!

bir kadında ilk baktığınız yer neresi

Gözleri.

sözlükçülerin en çok etkilendiği film sahnesi

görsel

Er Ryan’ı kurtarmak filminde sıhhiyenin yaralarına elleriyle tampon yapmaya çalıştıkları sahne.

güngör cebeci

emrah ablak karikatürlerinde karşıma çıkan Sıradan sayılabilecek olayları sıradışı bir üslupla anlatan modern zaman meddahı.

https://m.youtube.com/wat...SR8O8bmfDtnIgY2ViZWNpIGF2
Av anısı.

https://m.youtube.com/wat...mfDtnIgY2ViZWNpIGthemE%3D
Kaza anısı.

https://m.youtube.com/wat...8bmfDtnIgY2ViZWNpIGRheWFr
Yunuslardan zopa yemek.

sevgili kendim

Bazen kendi kendime sarılıp omuzlarımı öpüyorum amk! Seviliyon la bebe!

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

Çok sevdiğim birisi psikolojik olarak çok zor günler geçiriyor. Uzun bir süre psikiyatride yatacak ve Elimden birşey gelmiyor.

Eğer bir masal perisi çıkıp da o yine mutlu ve sağlıklı olacak ama bi şartla onun acılarını senin zihnine dolduracağız kabul eder misin dese gözümü bile kırpmadan evet derdim.

pkkya pekeke diyen kürt

Adamların dili öyle lan sonu “ka” ile biten tüm kısaltmaları “ke” diye söylüyorlar. Misal teseke, seseke, cemeke filan. Yani pekakaya her pekeke diyen pekakalı değil!

gelmiş geçmiş en kötü roman karakteri

Sefillerdeki thenardier ailesi, zalımlar el kadar kız cosette’ye ne zulüm ettilerdi öyle, yemin ediyorum tam Müge anlı’lıktı!

kılları almayı kasla ilişkilendirmek

Kılın kasla hiçbir alakası yoktur. Olaysız dağılalım!

bir ay boyunca her cumartesi minsk e gitmek

(bkz: minsk te dil öğrenip sevişip eğlenmek/#46954946)

teber

https://m.youtube.com/shorts/S2WGLIE08aQ

Namlusunda milli içkimiz ayran taşıyabilen tankımsı.

hasan can kaya

Malatyalıdır.

geçmişte 15 erkekle ilişkiye girmiş kadın

Bize ne amk!

en iyi sözlükler

incinin inci olduğu zamanlar incisözlük.

göçmen meselesi nasıl düzelir

Buna göçmen meselesi demeyerek!

Göçmen demek gerekli kültürel altyapıya sahip donanımlı ve gittiği ülkeye uyum göstermeye çalışan kişi demektir!

Örneğin Amerika’daki ve Avrupa’daki Türkler göçmendir, hoşunuza ister gitsin ister gitmesin bugün Almanya’yı Türkler ayakta tutmaktadır. 3 kuşak önceki vasıfsız işçilerin çocukları bugün Almanya’da bürokraside, tıpta, sanatta, sanayi ve ticarette Almanya’nın taşıyıcı aktörüdür.

Oysa Türkiye’nin bugünkü sorunu bir mülteci sorunudur; mülteci demek kaçak göçek gelmiş, uyum çabası göstermeyen, fazlasıyla kriminalize olmuş vasıfsız kişi demektir!

evladını katleden zalim zürafa

insan dışı Memeliler yenidoğan yavrularından zayıf olanları öldürürler.

Burada zayıflıktan kasıt sadece fiziken zayıflık değil, nasıl anlıyorlar bilmiyorum ama var böyle birşey. Kediler mesela bazı yavrularıyla ilk başta hiç ilgilenmiyor, sonra da boğuyorlar. Veteriner bi arkadaşım var, annesinin ilgilenmediği yavruları ayırdım elimden geleni yaptım ama hiçbirini yaşatamadım demişti.

fenerbahçe taraftarı

istanbul, Van, Maraş depremlerini yerinde yaşadım, kaç kere ölümden döndüğümü hatırlamıyorum ama allahtan tek bir şeye her gün şükrediyorum;

-iyi ki Fenerbahçeli değilim!